Zum Hauptinhalt springen
E-Mail: service@selva.de Telefoon: +31 (0) 23 529 19 50
Wat belangrijk is voor hobbyhorlogemakers: een handleiding voor de horlogewerkplaats thuis

Wat belangrijk is voor hobbyhorlogemakers: een handleiding voor de horlogewerkplaats thuis

Horlogemaken is een kunst die geduld, precisie en toewijding vereist. Voor veel mensen is het repareren en restaureren van horloges niet alleen een baan, maar ook een gepassioneerde hobby. Of u nu een ervaren amateur-horlogemaker bent of net begint, een aantal basiselementen zijn essentieel voor succesvol en bevredigend horlogewerk. In deze blogpost leest u wat belangrijk is voor hobbyhorlogemakers en hoe Selva u kan helpen uw werkplaats optimaal in te richten. 
1. Nauwkeurig gereedschap 
Waarom het ertoe doet: Nauwkeurig gereedschap vormt de kern van elke horlogewerkplaats. Ze maken het mogelijk om delicate werkzaamheden nauwkeurig en efficiënt uit te voeren. Zonder het juiste gereedschap kan zelfs de kleinste taak een uitdaging worden. 
Aanbevolen gereedschap: 
  • Horlogemakerspincet: pincet met fijne punt voor het vastgrijpen en plaatsen van kleine onderdelen. 
  • Schroevendraaiersets: precisieschroevendraaiers in verschillende maten. 
  • Spring Bar Tools: Speciaal ontworpen voor het vervangen en aanpassen van armbanden. 
  • Loepen en vergrootglazen: voor gedetailleerd bekijken van uurwerken. 
2. Reserveonderdelen van hoge kwaliteit 
Waarom het belangrijk is: Vervangende onderdelen van hoge kwaliteit zijn van cruciaal belang om de levensduur en functionaliteit van horloges te garanderen. Originele onderdelen of hoogwaardige replica's zorgen ervoor dat de horloges betrouwbaar en nauwkeurig lopen. 
Aanbevolen reserveonderdelen: 
  • Uurwerken: Mechanische en quartz uurwerken voor verschillende soorten horloges. 
  • Wijzerplaten en wijzers: in verschillende stijlen en maten. 
  • Afdichtingen en kronen: Om waterdichtheid en bruikbaarheid te garanderen. 
3. Geschikte werkomgeving 
Waarom het ertoe doet: Een goed georganiseerde en schone werkomgeving draagt ​​bij aan concentratie en efficiëntie. De juiste verlichting en een ergonomische werkplek zijn net zo belangrijk als de juiste uitrusting.
Aanbevolen inrichting: 
  • Werkmatten: antistatisch en antislip. 
  • Gereedschapsstandaarden en opbergoplossingen: voor orde en snelle toegang. 
  • Vergrootlampen: zorgen voor zowel vergroting als optimale verlichting. 
4. Bijscholing en specialistische kennis
Waarom het ertoe doet: Horlogemaken is een vakgebied dat constante training vereist. Nieuwe technieken en hulpmiddelen en kennis van verschillende uurwerken zijn cruciaal voor succes. 
Aanbevolen bronnen: 
  • Gespecialiseerde boeken en instructies: Verdiep uw kennis van uurwerken. 
  • Online cursussen en tutorials: voor praktische tips en technieken. 
  • Forums en communities: uitwisseling met andere hobbyhorlogemakers en experts. 
5. Geduld en passie 
Waarom het belangrijk is: Horlogemaken vereist een hoog niveau van geduld en toewijding. Elk horloge is uniek en reparatie of restauratie kan tijdrovend zijn. Het plezier van detail en de passie voor vakmanschap zijn de drijvende krachten achter elke succesvolle hobbyhorlogemaker. 
Hoe Selva u kan helpen 
Bij Selva vindt u alles wat u nodig heeft voor uw horlogemakerij thuis. Ons uitgebreide assortiment omvat hoogwaardig gereedschap, nauwkeurige reserveonderdelen en handige accessoires. Wij bieden producten van toonaangevende fabrikanten en garanderen de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. 
Bezoek ons ​​op Selva.de en ontdek onze selectie. Ons toegewijde team staat klaar om al uw vragen of opmerkingen te beantwoorden en helpt u de juiste producten voor uw behoeften te vinden.
Schroevendraaier assortiment 10 stuks in een houten etui Bergeon
De schroevendraaiers zijn voorzien van een elastomeercoating, die een perfect contact tussen het gereedschap en de hand waarborgt. 10 stuks met draaibare kop Ø 0.50 - 0.60 - 0.80 - 1.00 - 1.20 - 1,40 - 1,60 - 2,00 - 2,50 - 3,00 mm. Steel: Roestvrij staal  Coating: Elastomeer TPE Inzetten: Roestvrij staal Houten etui met 10 met kleurcode gemarkeerde tubes met elk 2 reserve inzetten.

€ 397,99*
Horlogemaker Gereedschap set in alu koffer
Complete uitrusting voor kleine reparaties aan zak- en polshorloges, b.v. voor het verwisselen van horlogebanden en het vervangen van horloge batterijen. Incl. Loep 5x vergroting, kastopener voor geperste en geschroefde horloge achterdeksels, verende beugel lichter, assortiment verend beugels, O-ringen, spiraaltang, schroevendraaier set. Geleverd in een aluminium koffer met een transparantdeksel, netjes en overzichtelijk opgeborgen.

€ 57,99*
Rodico (hardere uitvoering) Bergeon
Voor het reinigen van tappen, raderen, etc. voor het verwijderen van vingerafdrukken op platines, wijzerplaten, wijzers, etc. en voor het verwijderen van overmatig olie op stenen. Verpakking 2 stuks. Ook als 1 stuk verkrijgbaar: Ref. 337323

€ 16,99*
Wijzerafnemer
voor polshorloges. Gehard staal met plastic klauwen om de wijzerplaat te beschermen. Totale lengte 9,8 cm.

€ 35,99*