Zum Hauptinhalt springen
E-Mail: service@selva.de Telefoon: +31 (0) 23 529 19 50
Het perfecte zicht: hoe u zelf een horlogebril kunt verwisselen

Het perfecte zicht: hoe u zelf een horlogebril kunt verwisselen

Een duidelijk en onberispelijk zicht op de wijzerplaat is cruciaal voor de esthetiek en functionaliteit van een horloge. Krassen, scheuren of vertroebeling van het horlogeglas kunnen de schoonheid en leesbaarheid ervan aanzienlijk aantasten. Het vervangen van het horlogeglas kan uw horloge een nieuwe glans geven en is één van de meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden voor horlogemakers en hobbyisten. In deze blogpost leert u hoe u zelf een horlogebril kunt verwisselen en welk gereedschap en reserveonderdelen u hiervoor nodig heeft. 
Waarom zou u het horlogeglas vervangen? 
1. Zichtbaarheid: Een beschadigd horlogeglas kan het moeilijk maken om de wijzerplaat te zien. Krassen en barsten leiden af ​​en beïnvloeden het uiterlijk van het horloge. 
2. Bescherming: het horlogeglas beschermt het delicate uurwerk en de wijzerplaat tegen vuil, vocht en schokken. Beschadigd glas kan deze beschermende functie niet meer volledig garanderen. 
3. Esthetiek: Een nieuw horlogeglas kan het uiterlijk van uw horloge aanzienlijk verbeteren en het er weer als nieuw uit laten zien. 
Soorten horlogeglazen 
1. Kunststofglas (acrylglas): licht en goedkoop, maar krasgevoelig. Gemakkelijk te polijsten en te vervangen. 
2. Mineraalglas: Harder en krasbestendiger dan kunststofglas, biedt goede bescherming en wordt veel gebruikt. 
3. Saffierglas: Zeer hard en vrijwel krasbestendig, biedt de beste bescherming, maar is ook duurder. 
Gereedschappen en materialen die je nodig hebt 
1. Vervangend horlogeglas: Zorg ervoor dat het nieuwe glas de juiste maat en vorm heeft voor uw horloge. Bij Selva vindt u een groot assortiment horlogeglazen voor verschillende modellen en merken. 
2. Kastopener: voor toegang tot het uurwerk en het verwijderen van het oude glas. 
3. Glaspersgereedschap: Voor het veilig plaatsen van het nieuwe glas. Het zorgt voor een gelijkmatige druk en voorkomt schade. 
4. Pincet en schroevendraaier: voor het verwijderen en plaatsen van kleine onderdelen. 
5. Reinigingsdoekjes en oplossingen: Om de horlogekast en het nieuwe glas schoon te maken vóór installatie.
Stap-voor-stap instructies voor het vervangen van het horlogeglas 
1. Voorbereiding: Verzamel al het benodigde gereedschap en het nieuwe horlogeglas. Werk op een schoon, goed verlicht werkoppervlak. 
2. Open de kast: Gebruik de kastopener om de achterkant van het horloge voorzichtig te openen. Verwijder het uurwerk om het oude glas veilig te vervangen. 
3. Oud glas verwijderen: Afhankelijk van het horlogemodel kan het glas worden ingedrukt of vastgezet met een schroefring. Verwijder het voorzichtig met behulp van het glaspersgereedschap of de juiste schroevendraaier. 
4. Maak de behuizing schoon: Maak de behuizing grondig schoon om vuil en stof te verwijderen voordat u het nieuwe glas plaatst. 
5. Nieuw glas plaatsen: Plaats het nieuwe glas voorzichtig in de behuizing. Gebruik het glaspersgereedschap om het gelijkmatig en veilig te bevestigen. Zorg ervoor dat het glas goed aansluit en er geen gaten of oneffenheden zijn. 
6. Plaats het uurwerk: Plaats het uurwerk terug en sluit de kast. Controleer of het horloge goed werkt en of het nieuwe glas goed zit. 
Het vervangen van een horlogeglas is een waardevolle taak die uw horloge nieuwe glans en bescherming zal geven. Met het juiste gereedschap en een beetje geduld kunnen zelfs amateur-horlogemakers deze taak met succes onder de knie krijgen. Bij Selva vindt u alles wat u nodig heeft om een ​​horlogebril te vervangen: van hoogwaardige vervangende brillen tot nauwkeurig gereedschap.
 Bezoek ons ​​op Selva.de en ontdek onze uitgebreide selectie horlogebenodigdheden. Ons ervaren team staat altijd klaar om uw vragen of opmerkingen te beantwoorden en helpt u de juiste producten voor uw behoeften te vinden.
Horlogeglasplaat LCD 100 x 100 x 2,0 vlak kunststof
Außenmaße: 100 x 100 mm, Stärke 2,0 mm. Alle Maße sind Ca.-Angaben.

€ 23,99*
Glas MMG (71K) 119 gewelfd mineraal
Glas MMG (71K) 119 gewelfd mineraal

€ 29,99*
Glas MP 60,5 gewelfd kunststof
Glas MP 60,5 gewelfd kunststof

€ 22,99*
Glas MMG (71K) 275 gewelfd mineraal
Glas MMG (71K) 275 gewelfd mineraal

€ 79,99*
Glas MFG (70K) 242 vlak mineraal
Glas MFG (70K) 242 vlak mineraal

€ 59,99*
Glas MP 61 gewelfd kunststof
Glas MP 61 gewelfd kunststof

€ 22,99*